Vízszerelő ötletek: hasznos vízvezetési tippek azoktól a szakemberektől, akik tudják

Hasznos vízvezetési tippek azoktól a szakemberektől, akik tudják

Nagyobb tippgyűjteményt a vízvezeték-szerelésről nem talál máshol, csak itt. Olvassa el ezt a cikket, ha a vízvezeték-szereléssel és a házával kapcsolatban bárhol meg szeretné tudni a legjobb tanácsokat. Megköszöni magának, hogy erre szánt időt, ha valamilyen probléma merül fel a házában.

Forrasztást a biztonságot szem előtt tartva végezze. Rézcső forrasztásakor a lángot a rézcsőre irányítsa. A lángnak négy hüvelyknyire kell lennie a csővezetéktől. A lángot közvetlenül arra a pontra kell irányítani, ahol a rézcsöveket le kell választani.

A hátsó udvarban levő fa gyökerei igazi fejfájást okozhatnak a vízvezeték-szerelés terén. Győződjön meg arról, hogy van-e nagy fája, bokra vagy valamilyen nagy gyökérzetű növénye. A gyökérirtó szerekről kérdezze meg a vízvezeték-szerelő céget. Ezeket leöblítheti a WC-jén, és megölhet minden gyökeret, amely eltömítheti a csöveket, és rengeteg pénzt takaríthat meg magának azzal, hogy megállítja a bajt, mielőtt megtörténne.

Ötévente szivattyúzza a szeptikus tartályt a megfelelő működés érdekében. Ezzel megakadályozza az üledék felgyülemlését a tartályban, ami problémát okoz otthonában, vagy az egész szeptikus rendszer meghibásodását okozza. Bár jó sok pénzbe kerülhet a szeptikus tartály kiszivattyúzása, sokkal többe kerül a szennyvíz tartalékának megtisztítása vagy javítása esetleg cseréje.

Egy olyan ház teleléséhez, amely a téli hónapokban használaton kívül van, az összes csövet teljesen le kell ürítenie. A fő vízellátás kikapcsolása után hagyja, hogy az összes víz kifolyjon a csapokból, WC-kből és vízmelegítőből (kapcsolja ki a gázt). Tegyen egy liter fagyálló folyadékot a mosogatókba és a kádba, hogy megakadályozza a víz lefagyását a lefolyócsapdában.

Ügyeljen arra, hogy a túlfolyó lyukak ki legyenek tisztítva. Ez segíthet a vízkárok megelőzésében. A túlfolyó lyukakkal megakadályozható a víz túlfolyása, ha véletlenül bekapcsol a mosogató. Ha a túlfolyó lyuk eltömődött, akkor nem tudja elvégezni a feladatát.

Ha otthonában vizet használ, és a narancssárga vagy rózsaszín foltok észrevehetők a fürdőkádban vagy más berendezési tárgyakban, ez akkor fordul elő, ha a vízben túl sok a vas. Szüksége lesz egy vízlágyítóra annak érdekében, hogy megoldja ezt a problémát, amelyet megvásárolhat egy helyi boltban, vagy bérelhet valakit, aki elmegy az otthonába és megoldja ön helyett.

Csak azért próbálta meg javítani a pipáját a bolti javító készletekkel, hogy a vízvezetéknek ez a része továbbra se szivárogjon? A sérült cső cseréje állandóbb megoldás, mint a foltozás. Először le kell zárnia a fő vízszelepet, és le kell engednie a vizet a sérült részről. Vágja ki a rézcső sérült részét, és hagyjon körülbelül egy hüvelyknyi extra csövet a sérült terület mindkét oldalán. Drótkefével távolítsa el a csövek belsejéből a korróziót. Helyezzen fluxust a csőre és a fennmaradó csőre. Csúsztassa a cső darabját a helyére tengelykapcsolókkal. Helyezze a forrasztást az ízület köré, és propánfáklyával forrassza be a helyettesítő részt.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy messzire és hosszan nézegethet, de a vízvezeték-szereléssel kapcsolatban nem talál nagyobb tanácsgyűjteményt, mint amit éppen most olvasott. Használja fel ezt az információt, és adja át ismerőseinek annak érdekében, hogy kiküszöbölje azokat a kockázatokat, amelyeket a hibás vízvezeték okozhat.