Villanyszerelés a konyhában

De hogy működik a villanyszerelés kivitelezése a konyhában?

Ezek  a konyhai villanyszerelés folyamatai:

  • Fel kell először mérni a terepet, mert semmiképp sem előnyös, hogy a munka kellős közepén, vagy végén jövünk rá, hogy a konnektort nem jó helyre szereltük, vagy a villanysütő mérete nem megfelelő!
  • Ha pontosan megterveztük mit, és hogyan szeretnénk csinálni, minden zavaró tényezőt pakoljunk el az utunkból, ahol dolgozni fogunk. Biztosítani kell a megfelelő helyet, hozzáférést azokhoz a helyekhez ahol a szerelést végezni fogjuk, hiszen különböző kényelmetlen, kicsavart pozitúrákban nem lehet hatékonyan dolgozni, főleg nem biztonságosan. A biztonság a legfontosabb, úgyhogy erre kellőképpen figyeljünk oda!

Villanyszerelés a konyhában

  • Zárjuk el a csapot, tegyük el az ételeket! A szerelési felületek közelét soha ne érje nedvesség!
  • Vegyünk fel gumitalpú cipőt, ez ugyanis elengedhetetlen a biztonságos munkavégzéshez! Valamint érdemes hosszú ujjú felsőt és hosszú szárú nadrágot viselni, és egy speciálisan ilyen munkálatokra gyártott kesztyűt.
  • Fontos, hogy ellenőrizzük a szerszámkészletünket. Kizárólag a legjobb minőségű, sértetlen szerszámokat szabad használni. Minden eszköz tökéletes szigetetltséggel rendelkezzen. Amennyiben nincs ilyenünk otthon, eszünkbe se jusson rögtönözni, menjünk és vegyünk, vagy inkább kérjünk kölcsön! Életet is tud menteni egy jól szigetelt csavarhúzó, de meg is tud ölni, ha nem megfelelő minőségűt használunk!
  • Áramtalanítás. Azt gondolom, ezt nem kell különösebben magyarázni. Ha szerelünk, nem hagyhatunk áramot a hálózatban, eszközben. Az a legbiztosabb, ha kikapcsolod a biztosítékot és megakadályozzuk, hogy a szerelés ideje alatt bárki más hozzáférjen és vissza tudja kapcsolni.
  • Sok helyen csempe van a konyhában, így könnyen előfordulhat, hogy le kell venni vagy ki kell vésni a falat, hogy a vezetékeket kellő helyre tudjuk elvezetni. Ez előtt is végezzünk áramtalanítást. (Fényes nappal jobb dolgozni, mert ugye egyértelmű, hogy mi a baj azzal, ha este áramtalanítsz és utána kapcsolnál villanyt a munkához?)
  • Ha elkészültünk mindennel, akkor ellenőriznünk kell, hogy valóban jól csináltuk-e és csak ezt követően lehet ismét áramot engedni a konyhába.