Desigual Táska: hogyan hozzunk ki többet a ruhánkból

Desigual táska – hogyan hozzuk ki tavaszi ruhatárunkból a legtöbbet

A jó idő és a tavasz közeledtével a téli időszak miatt lecsökkent kedvünk is újra visszatér, hogy kipróbáljunk valami újat. A március végi, április elejei időszak a legtöbb ember életében a változás időszakát jelenti, hiszen nő a hajlandóságunk és az arra irányuló vágyunk is, hogy valamilyen formában megújuljunk vagy életünk egyes területein változásokat indítsunk el. Ennek az időszaknak (tél vége, tavasz eleje) a legmarkánsabban megfigyelhető trendje a ruhatárunk, megjelenésünk megújítása.

Az alábbi blogposztban összegyűjtöttük azokat a legfontosabb faktorokat, amelyeket érdemes szem előtt tartani a téli-tavaszi ruhatárcserénél. Gyakori hiba lehet, hogy az első napsugarak megjelenésével, hajlamosabbak vagyunk túl lazán kezelni az öltözködés témakörét, vagyis sokan abban a tévhitben élnek, hogy az első enyhébb napokat követően a hideg hőmérséklet már nem tér vissza az év végéig. Azonban a globális felmelegedés időszakában a hőmérsékletingadozás nem meglepő dolog és sokszor tapasztalhatunk kellemetlen, nem várt időjárásváltozást.

A szeszélyes időjárás következtében érdemes tartani magunkat a fokozatos átálláshoz, és nem eldobni a meleg darabokat, mikor még számíthatunk arra, hogy visszatérhet a fagyos idő. Fogadjuk meg a tanácsot éppen ezért, hogy ne egy hamisítatlan tavaszi széldzseki legyen a tavaszi kollekciónk első darabja, hanem egy átmeneti megoldás a téli kabát és a tavaszi egyrétegű dzseki közt.

 

desigual táska My brands
desigual táska

Egy könnyed, ám mégis melegnek mondható kabát jó választás lehet. Később már lehetünk egy kicsit formabontóbbak és bátrabbak, ha egy új ruhadarabra ruházunk be. A téli időszakban nagyon fontos, hogy ügyeljünk a vastag talpú és melegséget nyújtó cipő használatára, így elkerülhetjük, hogy a hóban való taposás kikezdje a lábfejünket. Viszonylag ritka jelenség, hogy a téli időszak végéhez közeledve a havazás is visszatér, így könnyen előfordulhat, hogy az igazán meleg, zárt cipőkre, bakancsokra talán egy egész évig nem lesz már szükségünk.

Az érkező tavasz felszárítja a járdákon a január és február által hátrahagyott latyakot, így cipőinket már nem kell féltenünk az útburkolat taposása közben. Ilyenkor érdemes lehet elgondolkodnunk egy új darab beszerzésén is, hiszen a cipőválasztékban a lehetőségek tárháza szinte végtelen.

Ehhez persze ismernünk kell a méreteinket, a különböző fajtákat és nem utolsó sorban az igényeinket, így ha egy webshopban vagy egy üzletben meglátunk egy félcipőt, vagy akár egy laza csizmát, ne habozzunk a döntéssel, nyugodtan jutalmazzuk meg magunkat egy párral. A vásárlásnak megvan az az előnye is, hogy az új évszakban már strapabíróbb cipőben közlekedhetünk, hiszen az a jobb időjárási körülmények miatt nincs annyira kitéve a kedvezőtlen környezeti hatásoknak, mint például a felhalmozódott hó, latyak, sár és egyéb szennyeződések.

A cipő és kabát mellett teljessé tehetjük a tavaszi ruhatár felújítását egy új nadrág, vagy felső beszerzésével is, ezek azonban folyamatos pótlásra és cserére szorulnak, így a legjobb választás nem más, mint egy új táska. Tavasszal nemcsak az időjárás, hanem a kedvünk is változik, jellemzően többet járunk például közösségbe, amely azt is jelenti, hogy több dolgot kell magunkkal vinnünk vagy magunknál tartanunk. Ezen dolgok tárolásához nyújt remek teret és lehetőséget egy desigual táska.