Villanybojler bekötése

Új bojler vásárlása esetén remélhetjük, hogy nem fog csöpögni, nem fogyunk ki majd a meleg vízből és minél hosszabb ideig kifogástalanul fogja szolgálni az igényeinket. Egy feltételnek ehhez mindenképpen teljesülnie kell: a villanybojlert szakszerűen kell bekötni.

Sokan pórul jártak már az otthoni próbálkozásokkal és a villanyszerelők sokat tudnának mesélni a rengeteg furcsa esetről, amikkel a mindenre elszánt tulajdonosok “ügyeskedései” miatt találkoztak.

Nagyon fontos tehát, hogy a villanybojler bekötésével házilag senki ne próbálkozzon! Felejtsük el a különböző tippeket, melyekkel kikerülnénk a villanyszerelő szakembert, mert ezzel csak rossz vége lehet a dolognak (akár bele is halhatunk). A villanybojler élettartamára és teljesítményére is hatással van a nem megfelelő bekötés, nem beszélve a balesetveszélyről, amit ügyetlenkedésünkkel okozhatunk.
Fentiek miatt a bekötés elengedhetetlen része a védőföldelés kialakítása, amit szintén villanyszerelő végezzen. Bekötéskor a szakembernek ellenőrizni kell a bekötő villamos vezetékek állapotát, keresztmetszetét, és a hálózati feszültséget is. A villanybojler rendszeres karbantartást igényel, ehhez szintén nélkülözhetetlen tényező a villanyszerelő szakember!